• My_Post_1

    My_Post_1

  • De kantine is contantloos

    De kantine is contantloos

    Het gaat goed met ons huis, de kantine. Het aantal stamgasten neemt toe. Gevolg is dat wij als BCO doorontwikkelen in gebruik en exploitatie van ons huis. Dit betekent vooruitgang en aanpassingen. Een belangrijke aanpassing is dat je in de kantine alleen nog met pinpas kan betalen...

  • kantine2

    kantine2

donderdag, 22 september 2016 06:18

BCO goed uit de startblokken

Geschreven door 

Badmintonclub Oosterhout heeft op zaterdag 17 september de eerste speelronde van de badmintoncompetitie gespeeld. BCO groeide dit jaar in aantal teams naar 16 teams in de bondscompetitie. En dat betekend dus een bruisend en vol Arkendonk tijdens de thuiswedstrijden. Het vlaggenschip van BCO promoveerde vorige seizoen naar de landelijke competitie en zal proberen óók in dit seizoen in de top van de competitieladder mee te strijden.

BCO 1 speelde de eerste wedstrijd tegen Scarabee 1 uit Son en Breugel. In de herendubbel startten Marc Verheijden en Christ Daamen tegen Geert Jan van Lieshout en Tim van Lieshout. In de eerste set liep het Oosterhoutse duo direct uit. De aanval werd duidelijk opgezet waarna met een netshot dan wel met een goed geplaatste smash de rally werd gewonnen. Geert Jan en Tim wisten in de eerste set niet goed om te gaan met de opgelegde druk en maakten meer en meer onnodige fouten. Met 21-14 won BCO. In de tweede set begon het krachtspel van Geert Jan en Tim wat gaten te maken in de verdediging van Marc en Christ. BCO wist uiteindelijk de achterstand niet meer om te buigen. (18-21) Een derde set was nodig voor het koppel dat vorig seizoen ongeslagen de competitie speelde. De heren uit Son roken kansen en voerden hun tactiek ‘alles zo hard mogelijk naar beneden spelen’ goed genoeg uit. Ook de derde set ging naar Scarabee. (16-21)

De dames Eefje van Eijck en Myrna Kanters zorgden in hun dubbelspel voor het eerste punt in de competitie. Ondanks een ietwat voorzichtige en rommelige start herstelden de dames, en bogen de partij om naar een gedegen overwinning. In twee sets wezen zij de Scarabee dames de plaats. (21-16 21-13)

Van de vier enkelspelen werden er drie gewonnen. Alleen het eerste heren enkelspel van Marc werd in drie sets verloren. Danny van Gijzen - die dit jaar zijn rentree maakt in de competitie - wist zijn eerste wedstrijd met overtuiging te winnen. Met een tussenstand van 4-2 in Oosterhouts voordeel werd er gestart aan de laatste partijen. In de gemengd dubbelspelen wisten Myrna en Christ de partij helaas niet te winnen. Danny en Eefje versloegen hun tegenstanders in twee sets.

 

Einduitslag BCO 1 - Scarabee 1 5-3

 

De eerst volgende thuiswedstrijd van BCO 1 is op 1 oktober 19:30 in sporthal Arkendonk. Dan speelt het team de streekderby tegen BC Shot 3 uit Dongen.

Lees 1801 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.