• My_Post_1

    My_Post_1

  • De kantine is contantloos

    De kantine is contantloos

    Het gaat goed met ons huis, de kantine. Het aantal stamgasten neemt toe. Gevolg is dat wij als BCO doorontwikkelen in gebruik en exploitatie van ons huis. Dit betekent vooruitgang en aanpassingen. Een belangrijke aanpassing is dat je in de kantine alleen nog met pinpas kan betalen...

  • kantine2

    kantine2

dinsdag, 27 september 2016 18:46

BCO 2 Competitie speelweek 2

Geschreven door 

Het tweede team van BCO, dat in de eerste klasse uitkomt, speelde op 25 september de eerste wedstrijd van de competitie. In het team maakte speelster Kim van Loon haar debuut voor BCO. Tegenstander TFS’57 uit Bergen op Zoom wist ook dit jaar weer voor een bijzondere verrassing te zorgen in het duel.

DSC 2695

 

Het heren dubbelspel van Riccardo Leupen en Gerard van Nunen begon wat grillig. Misschien speelden de zenuwen ietwat mee want het koppel speelde voorzichtig. Tegenstanders Thomas Thijsen en Jeroen Looij bleven dan ook het aanvallende spel kiezen. Gerard en Riccardo herpakten zich snel en liepen snel uit tot een voorsprong. Door slim te blijven plaatsen haalde het Oosterhoutse koppel de winst in de eerste set toch eenvoudig binnen. In de tweede set was een zelfde vorm te zien. Met soms té voorzichtig spel afgewisseld met goed opgebouwde rally’s hielden Gerard en Riccardo echter de overhand en pakten het eerste punt.

In de damesdubbel speelden Kim van Loon en Vivienne Jespers tegen Petra Landmeter en van der Maas. Een verrassing voor BCO want Landmeter speelde in 2015 nog in de 1e divisie van de landelijk competitie, de een na hoogste klasse van de badmintoncompetitie. Toch lieten de Oosterhoutse dames zich niet verrassen en speelden een slimme partij. Ze bleven de druk op Van Der Maas opvoeren en probeerden Landmeter zoveel mogelijk buiten het spel te laten. Door deze tactiek pakten Vivienne en Kim eenvoudig het tweede punt. (8-21 13-21)

In de enkelspelen herstelde TFS’57 zich. Riccardo kreeg onvoldoende grip op het spel van zijn tegenstander Thomas Thijsen en moest zich in drie sets gewonnen geven. Kim moest het opnemen tegen Petra en zorgde bijna voor de verrassing. In de eerste set bleef Kim lange tijd op voorsprong maar moest in de verlenging toch de Petra langszij laten komen en verloor de eerste set met 22-20. In de tweede set ging de ervaring van Landmeter meer en meer een rol spelen en zij trok met overtuiging ook de tweede set naar zich toe. De club uit Bergen op Zoom had nog een troefkaart om te spelen in het tweede dames enkelspel. Vivienne nam het daar op tegen Tara Bollebakker. Ook Bollebakker speelde het vorige seizoen nog in de landelijke divisies. Dat was dan ook in het resultaat terug te zien. Tara wist Vivienne te makkelijk over het veld te sturen en pakte in twee sets het derde punt voor TFS’57. Gerard van Nunen pakte wel het punt in het tweede heren enkelspel. In de eerste set moest hij nog de winst aan tegenstander Jeroen Looij laten. De tweede en derde set werden door goed spel van Gerard eenvoudig gewonnen.

Met een gelijke stand van 3-3 werd er gestart met de gemengd dubbels. Vooral het eerste gemengde dubbelspel was erg spannend waar Riccardo en Kim het opnamen tegen Thomas en Tara. De eerste set ging met 21-16 naar TFS. Het BCO koppel herstelde zich in de tweede set en wonnen met 15-21. Een spannende derde set ging lang gelijk op. In de verlenging wisten Riccardo en Kim toch het beste om te gaan met de druk en pakten de winst met 22-24. In het tweede gemengde dubbelspel kon TFS niet meer terugvallen op divisie-speelsters en dat bleek dan ook uit de uitslag. Vivienne en Gerard wezen met overtuigende cijfers (10-21 7-21) het koppel van TFS de plaats.

 

De komende speelronde (Zaterdag 1 oktober) speelt BCO weer een thuiswedstrijd. De jeugdcompetitie start om 17:00 uur en de senioren starten om 19:30 uur, beiden in Sporthal Arkendonk te Oosterhout

Lees 1926 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.