• My_Post_1

    My_Post_1

  • De kantine is contantloos

    De kantine is contantloos

    Het gaat goed met ons huis, de kantine. Het aantal stamgasten neemt toe. Gevolg is dat wij als BCO doorontwikkelen in gebruik en exploitatie van ons huis. Dit betekent vooruitgang en aanpassingen. Een belangrijke aanpassing is dat je in de kantine alleen nog met pinpas kan betalen...

  • kantine2

    kantine2

maandag, 27 augustus 2018 18:50

BCO U17-1 vecht zich naar 5-3 winst op sterk Alouette

Geschreven door 

BCO U17-1 is een team dat zowel op als naast de baan aan elkaar moet wennen, omdat het bestaat uit 4 nieuwe jeugdleden; Sanne Broeders, Dion Hoegen (beide afkomstig van BV Mash/RBB), Jelle Veen (BCRS Spijkenisse), Daan Verbaten (Blauw Wit/RBB) en het vorig seizoen ook uitkomend voor BCO;  Sophie Groeneveld en Annemiek Klijsen. De eerste wedstrijd werd gespeeld in de Arkendonk, waar Alouette U17-1 uit Best de tegenstander was. Het werd direct een thriller, 4 van de 8 wedstrijden werden 3 setters en uiteindelijk werd de partij pas in de laatste mix partij beslist in het voordeel van BCO (5-3 winst).

 

 

De eerste 2 partijen werden gespeeld door Daan & Jelle (HD) en Sophie & Annemiek (DD), de heren speelden voor het eerst samen een competitiewedstrijd, maar dat was niet of nauwelijks merkbaar, met 2-0 werd deze partij keurig gewonnen. De dames speelden een spannende 1ste set en wisten deze met 22-20 ook te winnen, waarna het in set 2 & 3 niet lukte om de sterke dames van Alouette bij te benen met 11-21  en 9-21 ging de partij verloren.

Hierna was het de beurt aan Dion, die de HE1 voor zijn rekening nam, hij speelde sterk, soms een beetje te nonchalant, maar wist wel met 21-9 en 21-4 zijn partij te winnen. Sanne mocht hierna de DE1 spelen en ook deze partij werd een ware thriller, de 1ste set won Sanne met 21-19, de 2de ging met 18-21 naar Alouette en in set 3 leek de winst lange tijd naar BCO kant te vallen. Nervositeit, spanning en druk speelde Sanne partte en zorgden voor een lichte teleurstelling, omdat de partij nipt werd verloren (22-20). Gelukkig werd al snel na de wedstrijd, de conclusie getrokken dat dit een zeer goede partij was en ook een perfect leermoment. Verliezen van een sterke dame, met deze cijfers is namelijk geen schande en het vertoonde spel biedt zeker perspectieven voor de toekomst. 

2-2 na 4 partijen, tijd voor Sophie (DE2) en Daan (HE2). Daan ging als de brandweer, hij overklaste zijn tegenstander met klinkende cijfers (21-10 & 21-1) en bracht de tussenstand naar 3-2. Sophie vocht zich terug in de wedstrijd, na 21-14 verlies in de 1ste set, wist Sophie de gekozen tactiek in set 2 erg goed toe te passen en met 21-18 wist zij een 3de set af te dwingen. Hierin ging het in het eerste even wat minder en al heel snel keek zij tegen een 4-11 achter stand aan. Het mooie was, dat Sophie zich niet gewonnen gaf en vocht voor ieder punt om dichterbij te komen, het leek even te lukken, maar uiteindelijk werd er met 11-21 verloren. Jammer, maar ook in deze partij werd het publiek vermaakt en konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

3-3, tijd voor de mix partijen. Sanne & Dion speelden samen tegen hun sterkste dame en heer en hadden het zwaar, na winst in set 1 met 21-17, werd set 2 verloren met 18-21, ook hier dus een 3de set, die heel lang gelijk opging en uiteindelijk door een paar prachtige punten werd beslist in ons voordeel 21-19 en 4-3. Op het andere veld speelde Jelle met Annemiek, ook voor het allereerst samen en het liep hartstikke goed, beide coachte elkaar goed en stonden zelfverzekerd op de baan, net alsof ze dit al vaker hadden gedaan. Met 21-9 was set 1 vrij snel in de pocket, waarna set 2 iets stroever liep, de tegenstanders knokten zich terug in de wedstrijd, maar kwamen te kort om er een 3de set uit te slepen, met 21-17 werd deze mix gewonnen en hiermee dus ook de eindstand van 5-3 in de boeken gezet. Een mooi begin van het nieuwe seizoen, met een nieuw team, dat alleen maar kan groeien in en buiten het veld. Als team captain heb ik genoten van deze eerste wedstrijd, vooral jullie positiviteit, sportiviteit en niet te vergeten ook de steun van alle ouders, trainers, andere BCO leden, die bij deze wedstrijd aanwezig waren. Echt top, laten we vooral zo doorgaan, dan wordt het een prachtig sportief seizoen. Casper Hoegen

Lees 561 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.