Wat houdt de jeugdcompetitie in:

Wanneer


De jeugdcompetitie duurt van september tot en met januari. Er worden thuis- en uitwedstrijden gespeeld. Thuisspelen (za: 17:30u-19:30u), betekent voor de jeugd van BC Oosterhout dat er gespeeld wordt in de eigen sporthal: Arkendonk. Als er uit wordt gespeeld, gaat het team op visite bij een andere club, vaak in een ander dorp of stad. De uitwedstrijden zijn vaak op zaterdag- of zondagochtend dan wel middag.

Tegenstanders


De regionale tegenstanders zijn zoveel mogelijk van dezelfde leeftijd en/of speelsterkte. Vaak zijn er tussen de 6 en 7 tegenstanders, wat betekent dat er in totaal 12 of 14 wedstrijden worden gespeeld.

Met wie


Wij streven ernaar een team te laten bestaan uit 6 jeugdleden meestal 3 meisjes en 3 jongens. De indeling en verdeling van de teams wordt bepaald door de jeugdcommissie en technische commissie. Als je jezelf inschrijft voor de competitie wordt er vanuit gegaan dat je bij alle wedstrijden aanwezig kunt zijn, zodat teamgenootjes en de tegenstanders kunnen rekenen op de inzet van de sporters. Mocht het zo zijn dat een teamlid ziek is of in uitzondering echt niet kan dan is er de mogelijkheid een invaller te regelen. Hierover zal meer informatie komen bij de start van het seizoen.

Welke wedstrijden


Met het team worden er elke keer 8 partijen gespeeld. Er wordt 4 keer een enkelspel gespeeld, 2 keer een dubbelspel, 2 keer een mixspel.

Ouders en Begeleiders


Elk team wordt aangevoerd door één teamleider, die ondersteuning krijgt vanuit de ouders. Bij de thuiswedstrijden zal er altijd een jeugdbegeleider van BCO aanwezig zijn om de teams te ondersteunen waar nodig. De organisatie zal ervoor zorgen dat er boekjes met compacte spelregels aanwezig zijn. Bij uitwedstrijden dient er minimaal 1 ouder aanwezig te zijn. Het vervoer naar de uitwedstrijden wordt door ouders/jeugdleden onderling geregeld.