De afgelopen weken bereikte mij tal van vragen of BCO ook iets zou gaan doen aan buitentraining , nu de zwembaden weer open zijn en  verschillende Oosterhoutse sportverenigingen allerlei buitenactiviteiten zijn gaan ontwikkelen. Maar zeker ook omdat de jeugd smacht naar beweging, vriendjes ontmoeten etc. In nauw overleg met het Bestuur en de Technische Commissie willen de collega’s uit de Jeugdcommissie en ik een pilot opstarten om invulling te geven aan boven genoemde vragen.

 

Dat willen we doen onder de nadrukkelijke randvoorwaarden dat de deelnemers , maar ook de begeleiders,  zich conformeren aan:

  • Het protocol van NOC/NSF “verantwoord sporten”; www.nocnsf.nl
  • Het hiervan afgeleide protocol van Badminton Nederland;www.badminton.nl
  • De richtlijnen van het RIVM ( Rijksoverheid);www.rijksoverheid.nl
  • En in het bijzonder, aan de richtlijnen van de Veiligheidsregio Midden en West Brabant, de z.g. Noodverordening die ook van toepassing is op de gemeente Oosterhout ( zie site gemeente)

 

Kortom, zorgvuldigheid heeft onze hoogste prioriteit! Het zou te ver voeren om in deze brief al die protocollen te beschrijven, maar leest u deze  a.u.b. door op de respectievelijke sites. Om de groepsgrootte beheersbaar te houden willen we, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, de groep zo nodig opsplitsen in kleinere eenheden. En afhankelijk van alle ervaringen gaan we bezien hoe we ook  de senioren buitenactiviteiten kunnen gaan aanbieden.Afgelopen weekend, 23 en 24 mei, hebben we inmiddels onze eerste ervaringen opgedaan in een “pilot” en wel met 2 groepen.  Op zaterdagochtend  met de z.g. “jonge jeugd ”( min 13) en op zondagochtend met de “oude” jeugd ( plus 13) . De reacties van de deelnemers waren erg positief, reden voor ons om  verder te gaan en de deelname nu “open ”te stellen voor alle jeugdleden.

 Sfeerbeelden van deze 2 ochtenden vind je hier!

 

Dan de wijze van aanmelden. We willen dat centraal doen, intern hebben we afgesproken dat we hiervoor het mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  gaan gebruiken. Wilt u bij de aanmelding voor uw zoon of dochter ook even een 06 nummer vermelden, we maken dan (weer) een groepsapp om snel te kunnen communiceren, b.v. als door  slecht weer de buitentraining niet door kan gaan.

 

Komend weekend:        zaterdag 30 mei 2020, “Jonge jeugd”;

                                              Zondag 31 mei 2020 “Oudere jeugd”

 

Locatie: terrein achter het Pannenkoekhuis   “Hanenbroeck”,Hoevestraat, Oosterhout; aanvang  10.30 uur. Graag daar op de parkeerplaats verzamelen. Afhankelijk van verdere ervaringen bepalen we een eventuele nieuwe locatie.

 

Duur: Max 60 minuten.

 

Periode: In principe zo lang er voldoende belangstelling is, dus ook in de komende vakantie.

 

Outfit: Sportkleding voor buiten, sportschoen voor buiten, handdoekje, handschoentjes, een eigen drinkflesje, stukje fruit of een energiekoekje.

 

Programma: We willen een mix maken van ludieke loopoefeningen, spierversterkende oefeningen en we sluiten zeker af met “air badminton”( de BWF buiten shuttles). Dus vergeet je racket niet!

 

En dus:

  • Mee doen ja/nee? Naam en 06 nummer;
  • Bijzondere aandachtpunten waarmee de organisatie rekening zou moeten houden;

 

Vragen? Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De collega’s en ik kijken uit naar jullie komst!

Namens bestuur en Jeugdcommissie,

Clemens Wortel, voorzitter a.i.