bco logo

 

 

 

BC Oosterhout | 27 augustus 2020

 

 

Betere naleving Corona maatregelen

Namens het Bestuur en Jeugdcommissie van BCO vraag ik jullie aandacht voor onderstaande serieuze zaak. In tegenstelling tot vorige keren is de wisseling van de wacht op woensdag 26 augustus j.l., ik doel dan op binnenkomende senior leden en uitgaande junior leden, zachtjes uitgedrukt, rommelig verlopen.

 

Oorzaak? Ouders van nieuwe jeugdleden wilden graag een kwartier voor het einde van de training even de zaal in om naar hun kinderen te kijken, maar konden helaas niet de tribune op omdat deze van gemeentewege nog gesloten blijft. Het gebruikelijke registratietafeltje was onbemand, waardoor de belangrijke registratie vooraf achterwege is gebleven (nadien wel hersteld). En een aantal BCO senioren konden kennelijk hun geduld niet betrachten totdat alle jeugdleden de zaal uit waren.

 

Kortom, beste mensen, deze wisseling van de wacht ging niet goed en behoeft echt verbetering! Mocht die onverhoopt uitblijven dan dreigt de goede relatie van BCO met de gemeente, die de afgelopen tijd is opgebouwd, teniet te worden gedaan. Maar vooral neemt de kans op besmetting bij jezelf en bij je mede leden toe, met alle negatieve consequenties van dien. Niet alleen voor jezelf en je onmiddellijke omgeving, maar ook voor BCO als vereniging.

 

Daarom willen wij als bestuur met jullie allemaal de afspraak die geldt voor inloop op de maandagavond òòk van toepassing verklaren op de woensdagavond en vrijdagavond. De precieze inloop tijden per avond vind je op de website. We willen jullie vragen je hier strikt aan te houden.

 

Verder geldt er op alle avonden een registratieplicht voor alle senioren. En bij het binnenkomen ontsmet je je handen. En uiteraard de 1,5 meter in acht te blijven nemen als je gaat uitrusten op de banken. Aan de jeugdtrainers is inmiddels gevraagd het einde van hun trainingen (einde training uiterlijk 19.55 uur, respectievelijk 20.25 uur) aan te passen, zodat de wisseling van de uitgaande jeugd en de binnenkomende senioren goed kan gaan verlopen. Op basis van de ervaringen van de komende tijd gaan we als bestuur alle maatregelen uiteraard tussentijds evalueren.

 

Namens het Bestuur & Jeugdcommissie,
Clemens Wortel

 

---------------

 

In memoriam Cock van Hartevelt

Een paar dagen geleden bereikte ons het trieste bericht dat Cock van Hartevelt vorige week zaterdag was overleden. De ouderen onder ons kenden Cock als een prominent (ere-)lid van BCO, als bestuurslid maar zeker ook als jarenlange voorzitter van de Technische Commissie.

 

Cock was een echte verbinder, vaderlijk als het nodig was, maar ook stevig als de situatie daar om vroeg. Ik leerde Cock jaren geleden, dik in de vorige eeuw, kennen toen hij, BCO heette toen nog BCO-Bali, bij mij thuis kwam in Vinkel om te onderhandelen voor mijn trainer-coach schap bij BCO. In die jaren daarna hebben we samen veel wel en wee beleefd, niet alleen op sportief vlak, maar was hij en zijn vrouw Annelies getuige van belangrijke momenten in mijn zakelijk en privé leven.

 

Een van de mooiste herinneringen aan Cock is mij altijd bij gebleven toen ik samen met Dre van Bekhoven bij hun 25 jarig huwelijksfeest in het toenmalige Café “De Kloek” een cabaret voorstelling mocht opvoeren. De foto’s daarvan zijn mij zeer dierbaar. Cock was overigens vertegenwoordiger in schilderijlijsten, tal van schilderijen bij mij thuis getuige nog van zijn deskundigheid. Cock was dikwijls, als hij op de club kwam in het bezit van een Carlton tas, het is altijd onduidelijk gebleven of daar überhaupt sportspullen in zaten, want Cock in een korte broek hebben wij nooit mogen aanschouwen. Die Carlton tas zou nu een collectors item zijn, zo was die tas gedateerd. Maar net als menigeen werd Cock ook geconfronteerd met een verraderlijke ziekte. En werd hij van een sprankelende Bourgondiër een getekend mens. Cock trok zich in zichzelf terug en vermeed tal van contacten. Ook die met BCO. Af en toe vlamde humor en die befaamde Bourgondische inslag even op met, zij het sporadisch, facebook contact.

 

Met zijn overlijden verliest BCO opnieuw een monument, zijn naam zal echter altijd onverbrekelijk verbonden blijven aan BCO, rust zacht lieve vriend!

 

BCO wenst familie en vrienden veel sterkte en kracht toe de komende periode! 

 

Namens bestuur BCO,

Clemens Wortel.

 

 


Copyright © 2020 Badmintonclub Oosterhout, All rights reserved.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.