Badmintonclub Oosterhout

BBQ 6 juli

Een competitiespeler van BCO dient zich aan een aantal regels te houden om de competitie goed te laten verlopen. Hieronder staan belangrijke regels per categorie weergegeven. Neem dit document a.u.b. goed door. De contactpersonen waarnaar wordt verwezen staan onderaan deze pagina.

Algemeen

 • Competitiespelers tonen altijd een sportieve en correcte houding. Een competitiespeler van BCO heeft respect voor medespelers, tegenstanders en andere betrokkenen, en laat alles na wat afbreuk doet aan de goede naam van BC Oosterhout. Je bent het visitekaartje van je vereniging.
 • Alle spelers zijn verplicht competitiewedstrijden te spelen in clubkleding.
 • De TC (Technische Commissie) bepaalt de definitieve samenstelling van de teams. De Midweek Competitie Contact Persoon (CCP) doet in overleg met de Voorzitter Recreatie een voorstel aan de TC voor samenstelling van de teams. De spelers van een team wijzen zelf een teamcaptain aan.

Beschikbaarheid & aanwezigheid

 • De speeldata en tijden op toernooi.nl zijn altijd leidend. Het is dus belangrijk om hier ruim voorafgaand aan de wedstrijd te kijken of er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden.
 • Wij verwachten van competitiespelers volledige beschikbaarheid voor het spelen van wedstrijden op de geplande speel- en reservedagen. Voor bonds- en jeugdcompetitie zijn deze dagen in het weekend, voor midweek zijn het doordeweekse dagen in de avonduren.
 • Mocht je onverhoopt niet kunnen spelen op een bepaalde speeldag, dan dien je dit ruim van tevoren te melden aan het team met opgaaf van reden. Het team is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervanging. De vervanging wordt daarna voorgelegd aan de TC en de CCP.
 • Als je door een blessure niet kunt spelen, dien je dit z.s.m. te melden bij de TC en de competitieleider. Wij verwachten van een geblesseerde speler betrokkenheid bij zijn of haar team. Dat betekent indien mogelijk het coachen en ondersteunen van het team tijdens thuis- en uitwedstrijden.
 • Als het team vindt dat het niet kan spelen op de geplande datum, neemt de teamcaptain contact op met de CCP (Competitie Contact Persoon) van de betreffende competitie (zie onder). De CCP beslist of de wedstrijd wel of niet gespeeld wordt.
 • Bij wedstrijden dienen alle spelers uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd speelklaar in de hal aanwezig te zijn. Speelklaar betekent in clubkleding en de warming up voltooid.
 • Je bent niet alleen competitiespeler tijdens je eigen wedstrijden. De TC verwacht dat je je teamgenoten actief en positief ondersteunt en coacht tijdens hun wedstrijden. Je hebt aandacht voor de wedstrijden van je medespelers. Je bent er voor je team.

Aanvullende taken en verwachtingen rondom competitiewedstrijden

 • Alle competitiespelers kunnen tijdens thuiswedstrijden aangewezen worden door de competitieleider voor assistentie van de wedstrijdleiding (bijvoorbeeld tellen, opruimen etc.).
 • Iedere senior competitiespeler (18+) dient twee doordeweekse bardiensten te draaien tijdens het seizoen. Dit kan op woensdag- en vrijdagavonden. Meld je aan via de website. Als jeugdspeler mag je natuurlijk altijd je ouders vragen om een bijdrage aan BCO te leveren door een bardienst te draaien.
 • De teamcaptain vult bij elke thuiswedstrijd het wedstrijdformulier in en geeft dit na afloop aan de CCP. De CCP verwerkt uitslagen van thuiswedstrijden online.
 • Het is gebruikelijk om na afloop van de wedstrijden met beide teams iets te drinken in de kantine van de betreffende club.
 • Het vervoer van en naar uitwedstrijden wordt door de teamspelers in onderling overleg geregeld. Bij problemen wordt zo snel mogelijk de competitieleider op de hoogte gebracht door de teamcaptain en wordt gezamenlijk naar een oplossing gezocht.
 • Een seniorenteam van BCO draait op een wedstrijdavond waarop het team geen competitie hoeft te spelen als team de bardienst. Een team wordt in overleg met de kantinecommissie ingedeeld. Het team bepaalt zelf wie de bardienst dan daadwerkelijk draait.

Specifieke regel voor de jeugdcompetitie

 • Er mogen maximaal 2 begeleiders van een jeugdteam plaatsnemen in de sporthal. De overige begeleiders nemen plaats op de tribune.

Specifieke Corona regels

 • Competitiespelers houden zich tijdens thuiswedstrijden aan het coronaprotocol van BCO. Bij uitwedstrijden houdt een competitiespeler zich aan de algemene coronaregels en aan de geldende regels en instructies van de tegenstander.
 • Bij vervoer houden spelers zich aan de op dat moment algemeen geldende coronaregels van de overheid.

 

Contactpersonen

Voorzitter Technische Commissie (TC): Marc Verheijden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voorzitter Jeugdcommissie: Clemens Wortel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Competitie Contact Persoon (CCP) Bonds- en jeugdcompetitie: Kees Kerkhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Competitie Contact Persoon (CCP) Midweek competitie: Sander van der Waal van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voorzitter recreatie: Vacature

 


 Versie 3.0 februari 2022