Badmintonclub Oosterhout

Vanaf 28 november zijn alle trainingen en speelavonden afgelast

i.v.m. geldende Corona maatregelen.

Een competitiespeler van BCO dient zich aan een aantal regels te houden om de competitie goed te laten verlopen. Hieronder staan belangrijke regels per categorie weergegeven. Neem dit document a.u.b. goed door.

Algemeen

 • Competitiespelers tonen altijd een sportieve en correcte houding. Een competitiespeler van BCO heeft respect voor medespelers, tegenstanders en andere betrokkenen, en laat alles na wat afbreuk doet aan de goede naam van BC Oosterhout. Je bent het visitekaartje van je vereniging.
 • Competitiespelers houden zich tijdens thuiswedstrijden aan het coronaprotocol van BCO. Hier hoort bij dat je bij thuiswedstrijden niet eerder dan 19:00 uur de zaal mag betreden. Bij uitwedstrijden houdt een competitiespeler zich aan de algemene coronaregels en aan de geldende regels en instructies van de tegenstander.

Beschikbaarheid

 • Wij verwachten van competitiespelers volledige beschikbaarheid tijdens de speel- en reserve weekenden. Het niet kunnen door een vakantie (langer dan 2 opeenvolgende speelweken) kan resulteren in uitsluiting van het competitiespelen.
 • Mocht er onverhoopt een weekend bijzitten dat je werkelijk niet kunt, dan dien je dit ruim van te voren te melden bij de TC met opgaaf van reden. Vervanging wordt door de TC geregeld in overleg met de competitieleider en het team.

Blessures

 • Als je door een blessure niet kunt spelen, dien je dit z.s.m. te melden bij de TC en de competitieleider.
 • Wij verwachten van een geblesseerde speler betrokkenheid bij zijn of haar team. Dat betekent indien mogelijk het coachen en ondersteunen van het team tijdens thuis- en uitwedstrijden.

Gedrag tijdens wedstrijden

 • Alle spelers zijn verplicht competitiewedstrijden te spelen in clubkleding.
 • Bij wedstrijden dienen alle spelers uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd speelklaar in de hal aanwezig te zijn. Speelklaar betekent in clubkleding en de warming up voltooid.
 • Je bent niet alleen competitiespeler tijdens je eigen wedsstrijden. De TC verwacht dat je je teamgenoten actief en positief ondersteunt en coacht tijdens hun wedstrijden. Je hebt aandacht voor de wedstrijden van je medespelers. Dat betekent dat een competitiespeler bijvoorbeeld niet op zijn of haar telefoon kijkt of voortdurend met clubgenoten of tegenstanders aan het kletsen is. Je bent er voor je team.
 • Alle competitiespelers kunnen tijdens thuiswedstrijden aangewezen worden door de competitieleider voor assistentie van de wedstrijdleiding (bijvoorbeeld tellen, opruimen etc.).

Vervoer

 • Het vervoer van en naar uitwedstrijden wordt door de teamspelers in onderling overleg geregeld. Bij problemen wordt zo snel mogelijk de competitieleider op de hoogte gebracht door de teamcaptain en wordt gezamenlijk naar een oplossing gezocht.
 • Bij vervoer houden spelers zich aan de op dat moment algemeen geldende coronaregels van de overheid

Kantine

De kantine is i.v.m. de coronacrisis blijft tot nader orde gesloten. De navolgende regels zijn alleen van toepassing als de kantine weer regulier geopend is.

 • Iedere senioren competitiespeler (18+) dient twee doordeweekse bardiensten te draaien tijdens het seizoen 2021-2022. Dit kan op woensdag- en vrijdagavonden. Meld je aan bij de kantinecommissie.
 • Een seniorenteam van BCO draait op een zaterdagavond dat het team geen competitie hoeft te spelen als team gezamenlijk de bardienst. Een team wordt in overleg met de kantinecommissie ingedeeld.

 

Wij hopen dat jullie de regels van dit document in acht zullen nemen. Bovenal wensen wij jullie een gezellig, sportief en succesvol competitieseizoen toe!

Bedankt voor jullie inzet!

Met vriendelijke groet,

De Technische Commissie

Marc Verheijden, Kees Kerkhof, Frank Vollenbronck en Gerard van Nunen


 Versie 2.0 februari 2021

 

Contact

Competitieleider Kees Kerkhof    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Technische Commissie Marc Verheijden    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdcommissie Clemens Wortel   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.