Badmintonclub Oosterhout

Zo badmintont BCO in coronatijd!

In de persconferentie van 11 mei jl. is aangekondigd dat binnensport binnenkort weer beperkt mogelijk is. Met beperkende maatregelen, worden bij BCO de speel- en jeugdtrainingsavonden per 24 mei hervat.

Beste (senioren) leden,

In de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd. Naar aanleiding van de eerste berichtgeving wisten we al dat teamsporten binnen konden plaatsvinden. In het nieuwe protocol dat 1 juni jl. op badminton Nederland is verschenen wordt dit bevestigd.

JUICHEN

Wel zijn er nog een aantal beperkingen gesteld:

  • Maximaal 50 personen in één ruimte (bij BCO voorlopig max. 40 personen).
  • Reserveren is verplicht.
  • Naast de baan dient er 1,5m afstand gehouden te worden.
  • Verder gelden natuurlijk alle overige (lokale) maatregelen nog zoals het reinigen van de handen, mondkapje op bij binnenkomst en bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis.

Vanaf 5 juni schrijft het protocol voor dat dubbelen/mixen en onderling rouleren weer mogelijk is, zolang bovenstaande maatregelen gehandhaafd worden.

Beste Badmintonners,

Vanaf dit moment is de inschrijving voor de senioren midweek competitie geopend op de website.

netrand

We roepen alle senioren leden die het leuk vinden om midweek competitie te spelen op zich vóór 30 juni in te schrijven.

Op 11 december 2020 is deze nieuwe wet gepubliceerd in het Staatsblad en heeft daarmee, zoals dat zo mooi heet, “kracht van wet” per 1 juli 2021.

wetboeken en hamer
De achterliggende gedachten bij deze wet is om het functioneren van rechtspersonen, zoals stichtingen, verenigingen, corporaties etc, te verbeteren, ongeacht de grootte van deze rechtspersonen. En daarom is op dit moment sportief en maatschappelijk Nederland in de ban van de WBTR, waaronder wij als BCO.

Beste leden,

Zoals jullie allen waarschijnlijk gezien of gehoord hebben is het naar alle waarschijnlijkheid vanaf 19 mei weer beperkt mogelijk om binnen te sporten! Dit is natuurlijk goed nieuws voor alle binnensporten en dus zeker ook voor BCO.

Onder de volgende regels mag binnen gesport worden:

  • Maximaal 30 personen in de zaal.
  • Kleedkamers, douches en andere faciliteiten blijven gesloten.
  • Binnen moet een mondkapje gedragen worden. Tijdens het sporten mag het mondkapje af.

racket

 

We zijn als BCO erg blij dat je lid bent. Want zonder leden, geen BCO. Het afgelopen jaar hebben we elkaar door de corona maatregelen helaas wat minder vaak kunnen zien. Extra reden om met elkaar in contact te blijven en te kijken wat we kunnen verbeteren voor als we straks weer kunnen gaan spelen.

netrand

Om meer inzicht te krijgen in de tevredenheid, wensen en ideeën van onze leden hebben we een BCO ledenenquête opgesteld*. Invullen duurt ongeveer 15 minuten en je helpt er BCO en jezelf mee. Doen dus!

 

Beste Badmintonners,

Hopelijk gaat het goed met jullie en zorgen jullie dat jullie fit blijven! Want helaas; ook na de persconferentie van 8 maart nog geen perspectief op het hervatten van de badmintonsport.

Echter, ondanks dat het momenteel nog ver weg lijkt is de TC alweer begonnen met de organisatie van het seizoen 2021-2022. Startend met het regelen van de inschrijvingen voor het komende competitieseizoen. Op dit moment moeten we er vanuit gaan dat deze normaal start en volgens de normale wijze gespeeld gaat worden.

netrand

We roepen alle jeugd- en seniorenleden die weekend competitie willen spelen op zich vóór 28 maart in te schrijven via onze website!!! De inschrijving voor seniorenleden die willen meedoen aan de midweek competitie (recreatie) volgt later.

 

Beste Leden,

Helaas kan er op dit moment weinig perspectief geboden worden om op korte termijn weer te gaan badmintonnen. Met elkaar zullen we er eerst voor moeten zorgen dat we het virus onder controle krijgen. Vanuit dit oogpunt willen wij twee mededelingen doen over de competitie en de contributie:

 

spaarvarken