Het huis van BCO

Het Huis van BCO is een plek waar een ieder van ons zich thuis voelt.

Voor napraten, een hapje en drankje of gewoon een vergadering.

 

Kantine Commissie

Het cocktail duo staat voor u klaar

Walter Rijnders

Walter Rijnders

Voorzitter

Als inspirator en lid van BCO sta ik in voor de kantine als ontmoetingsplek, verbindingsfactor en gewoon gezelligheid. Ik speel mijn spelletje en drink graag na afloop een drankje in de kantine.

 

Ruud van Gijzen

Ruud van Gijzen

Natuurlijk heb ik me als rasechte BCO-er laten strikken voor deze functie. In feite was daar niet veel voor nodig omdat ik ook de meerdere voordelen van onze eigen BCO kantine zie en zie zitten.

 

"Samen kunnen we het maken"

- Bob de Bouwer

kantine welkom In het huis van BCO heten wij graag een ieder welkom. Wij streven ernaar dat iedereen zich er prettig voelt en langs komt voor een kopje thee, koffie of gewoon een lekker biertje.
Keuvelen doen we graag, onze vrijwilligers staan graag voor jou klaar.

 

Hieronder staat allerlei informatie, en dat is nog niet alles. Wel kun jezelf wel regels of kleinere zaken bedenken als je jezelf verplaatst in de geest van wat hier beschreven staat. Heb je vragen? Neem contact op met kantine@bcoosterhout.nl

{tab Beleid Kantine}

Het doel van de kantine is een Huis bieden aan al onze leden. De financiƫle kant is een mooie en gunstige bijkomstigheid.

  • elke gast een warm welkom bieden
  • het Huis van BCO moet een echt thuis worden. Dat naast kantine functie ook activiteiten voor BCO leden ontplooit kunnen worden
  • het Huis van BCO wordt gerund door en voor de leden, de kantinecommissie heeft hierin een faciliterende rol
  • de bezetting moet een organisch geheel worden. Het doel is dat de leden zelf de diensten regelen en vullen met zo min mogelijk bemoeienis van de kantinecommissie
  • een systeem ontwikkelen dat de vrijwilliger volledig ondersteunt in het doen van zijn of haar taken

{tab Regels}

Met deze instructie wil de kantinecommissie jullie wegwijs maken in de manier van toegang tot de kantine, het uitvoeren van de kantinedienst en het afsluiten van een kantinedienst. De Kantine gaat alleen open als er minimaal 2 vrijwilliger zich via de site van BCO hebben aangemeld, adhoc openingen zijn niet meer toegestaan. De sleutel van de kantine op te halen bij de beheerder en laat je na je dienst achter in de brievenbus buiten naast de toegangsdeur.

De toegangscontrole met CoronaCheck bewijs (CTB)

Op de beide tablets staat de Corona Check Scanner (CCS), gebruik de IPad voor de kassa en de Asus voor de scanner. Open de APP en scan de QR-code, er verschijnt een groen scherm met een vink, even later een controlescherm voor de ID check, 1e letter achternaam 1e letter voornaam en geboortedag en maand. 1 van deze kan ook een streepje hebben ivm privacy. Kloppen beide controles dan mag de persoon naar binnen. Alleen personen van 13 jaar en ouder worden gecontroleerd.

Spreek af dat 1 van de dienstdoende personen voor de toegang zorgt, ga bij de ingang staan en controleer iedereen ouder dan 13 jaar op een geldige toegang (QR code of officieel papier en ID).

Is dit niet in orde dan geen toegang verlenen!!!, doe je dat wel dan loopt de vereniging het risico van een boete of definitieve sluiting van de kantine.
Mocht er een probleem zijn, zoek dan een bestuurslid, kantinecommissie persoon of trainer om het op te lossen.

De dienst draaien

  • openingstijden
    • standaard woensdag, vrijdag en de competitie zaterdag
    • openingstijden zijn vast:
      - woensdag 21.30-23.30 uur
      - vrijdag 21.30-24.00 uur, ook echt dicht geen leden meer in de kantine
      - zaterdags vanaf 16.30-24.00 uur, ook echt dicht geen leden meer in de kantine
    • uitzonderingen 
  • jeugd onder de 18 jaar
    • geen alcohol drinken
    • schenkt als kantine vrijwilliger geen alcohol
  • heldere taboo's
    • geen drugs
    • niet roken
    • geen dronkenschap
  • IVA certificaat
    • elke kantine vrijwilliger achter de toog heeft het IVA certificaat
      (gratis te behalen op website NOC*NSF)

Op vrijdag en zaterdag als de keuken ook open is sluit deze om 23:15 en de drankuitgifte om 23:30 om ervoor te zorgen dat de kantine ook echt leeg is om 24:00.

Op de plasticflessen zit tegenwoordig statiegeld dus die niet weggooien maar verzamelen in een blauwe bak in het magazijn.

Het afsluiten van een dienst

Iedereen van dienst helpt mee om de kantine en de keuken netjes opgeruimd en aangevuld achter te laten. We noemen niet alles op wat van je verwacht wordt, maar er zijn een paar aandachtspunten.

  1. Alle Vuilnisbakken leeg maken en de zakken en zet je in de grote hal bij het beheerderkantoor neer zodat die hem de volgende dag in de container kan doen.
  2. De vaatwasser leeg laten lopen en uitgeruimd achterlaten
  3. Het frituurvet staat uit.
  4. De vloer is geveegd.
  5. De emballage (lege flesjes) in de juiste lege kratten terugzetten, geen lege flessen bij de volle zetten. Alle lege kratten staan in het magazijn rechts, weet je iets niet dan zet je die in de grote krat rechts in het magazijn.

Bij vragen kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel succes,

De kantinecommissie.

{tab Vrijwilligers}

DO's

  • gastvrijheid bieden
  • je mag gratis 2-3 drankjes nuttigen (common sense) 
  • bij afmelden van een dienst, zelf vervanger zoeken
  • de dienstdoende vrijwilliger is leidend in de kantine 

DON'Ts

  • tijdens dienst alcohol nuttigen

ALGEMEEN

  • een ieder met BCO connecties mag kantinevrijwilliger zijn

{tab IVA Certificaat}

Rete belangrijk, een verplichting en bovendien gewoon leerzaam. Met het behalen van het certificaat mag je in de kantine alcoholische dranken uitgeven.

Het boeiende bij deze online cursus is dat:

  • het gaat om omgangsnormen
  • inzicht geeft in alcohol gebruik
  • het gewoon gratis is

{/tabs}